Briljant

Hoewel ik soms twijfel of mijn bloedjes wel iets van ons hebben geërfd, blijkt het verzinnen van nieuwe woorden, proeven en herkauwen op mooie woorden en het geven van bijnamen hen een even groot plezier te doen als ons.

Ik weet het, een twijfelachtige, weinig zinvolle gave, maar je wordt ermee geboren.

Natuurlijk zouden we veel meer hebben kunnen bijdragen aan de wekelijkse eredienst bijvoorbeeld, wanneer we een muzikaal talent hadden meegekregen en doorgegeven. Er zijn hier echter alleen felgekleurde plastic muziekinstrumenten te vinden, die ik redelijk goed – slecht vindbaar heb gemaakt vanwege de oorverdovende herrie die het meestal voortbrengt. Onze grootste muzikale bijdrage op dit moment houdt wel op bij een heerlijk luisteren. O wacht, én natuurlijk onze F., die we vanaf haar geboorte ‘kleine f, grote terts’ noemen. Ik heb werkelijk geen idee wat dat betekent, daarvoor luister ik te weinig naar radio 4, maar het bekt zo lekker en het klinkt wel als een goede omschrijving voor onze jongste dochter.

Ook Baas B. is ook goed andere dingen, hij is een goede grote broer voor BillyBoy, die nu dankzij hem online galaxy life speelt en kan inloggen met ‘Billemans’. Jongste zoon voelt zich echter niet in het minst beledigd, lacht er hard om en slaat daarbij nog eens op z’n billen.

Kleine f. is sneller beledigd dus daar moet je mee uitkijken. Ze vertelde aan tafel over het grote aantal kinderen in haar klas dat plotseling slecht kan zien. Ook zij twijfelt momenteel aan haar gezichtsvermogen. Broer en zus twijfelen daarop weer hardop aan haar motieven. F-je speelt het goed en vertrouwt ons toe dat, mocht er op enig moment sprake van zijn dat er een montuur moet worden uitgekozen, M. degene is die er een mag uitzoeken. Die is vereerd en houdt voor even haar mond.

F-je vertelt verder en zo horen we dat Willis uit haar klas, een bril zal krijgen. Mijn grootste mankind roept dan, geheel in de lijn der gave en opvoeding: ‘Hoe heet Willis dan als hij een bril heeft?’ Juist, daar gaan we dan: ‘Brillis, hahaha’. Dan weet de volgende ook nog wel een; als Wilma een bril moet? Brilma!

En Ilse? Brilse, en Brilbert

En als tante Jantje een bril moet? ‘Briljantje!’

‘He Sil’ horen we baas B. even later op de gang roepen, ‘en hoe heet jij als je een bril moet?’… ‘Bril!’ roepen ze proestend.

Briljant ja…

briljant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s