Eureka

Plotseling schoot vader overeind ‘EUREKA! GEEF ME EEN DRAADJE!’

Tot dat moment was het was een rustige zondagmiddag geweest. Vader sliep op de bank, de kinderen vermaakten zich zoet met diverse rustige activiteiten. (Dit laatste klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook, maar dat klinkt veel beter in het verhaal)

Eerder die dag waren de kinderen in het gezin al nijverig bezig geweest met een simpel wollen draadje tussen hun vingers.
Moeder keek verheugd toe hoe zoet haar kinderen zich konden vermaken met het vervaardigen van kop en schotel. Meer konden ze ook niet. En moeder ook niet, dat was het enige wat ze hiervan breidelde.

kop en schotel, draadfiguur

een kop ende schotel

Vader prevelde iets van ‘visnetje’ maar kon zich met geen mogelijkheid meer herinneren hoe deze uitgevoerd moest worden. Dus vermaeckten de kinderen zich intussen maar met een kop ende schotel, terwijl vader lag te slapen.

Tot het moment dat hun vader plots een inzicht kreeg, in zijn droom.

Het gezin schoot, met vader, rechtop van schrik. Hij bliefde onmiddellijk een draadje, want hij wist het opeens weer, het visnetje!’
De kinderen wisten niet hoe snel ze hem een draadje moesten aanreiken, waarna vader razend snel het draadje frummelde tot een visnetje. Niemand kon het goed volgen maar hij riep: ‘Ik kan het alleen maar als ik het snel doe… Kijk, dan nog maar een keer!’
Dit was een mieterse uitdaging. ‘Ik wil ook zo’n haarnetje kunnen’ riepen de kinderen.
‘Ik maak geen haarnetje’ blafte de vader ‘dit is een visnet! Haarnetje… pfff’.

Het was een tutorial van niks, want vader toonde weinig geduld. Desalniettemin bleven de kinderen ijverig door oefenen.
De jongste zoon viel die avond in slaap met een draadje in zijn handen. De volgende dag kon hij een haarnetje visnetje maken.

Na deze overwinning trachtten vader en zoon de volgende dag synchroon visnetjes te maken, waarop moeder de camera pakte om dit vast te leggen. Dat synchroon touwfiguurtjes maken bleek nog niet zo eenvoudig, dus de filmpjes mislukten jammerlijk. Alleen al door het domme gehinnik van de moeder achter de camera en de daardoor ietwat schokkerige beeldkwaliteit.

Maar gelukkig kon Billy daarna wel een tutorial geven over het visnetje!

Het gaat wat snel, maar dat zal ie wel van z’n vader hebben.

klik voor de video van het visnetje

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s