Handige cursus, deel 2

Voor u ligt de nieuwste cursus: ‘Hoe raak ik van alles kwijt.’ Wederom geheel gratis en geschikt voor iedereen.

In de wintereditie (klik) heeft u kunnen oefenen met het kwijtraken van handschoenen.

ei kwijt, curus, verliezen, vinden

Zoals beloofd, hoewel iets later dan aangegeven – maar wat geeft dat, ik was de tijd even kwijt… – hierbij de zomereditie:
´Hoe raak ik van alles kwijt?´ Maar, ik breid het uit met: ´Hoe krijg ik het weer terug?´
Laten we snel van start gaan, want de tijd dringt.

Hoe verlies ik in no-time mijn zongebruinde vakantiekleur na terugkeer uit warme zonnige vakantieoorden?

Dat is de vraag die ieder op de lippen brand in deze tijd van het jaar, met name op de lippen van de blanke neder -en medelander. Want foei, dat duurt me toch een partij lang om die bruine kleur weg te krijgen, nietwaar?
Net terug van je zonnige vakantie kun je nog denken; Vooruit, logisch met deze zomerse temperaturen en de almaar uitblijvende regen en kou, dat die kleur erop blijft zitten, het is niet anders. Toch wordt het in september zo langzamerhand onhoudbaar met het aanhoudende zonnige weer, dat vel blijft maar bruin… (heb ik iets gemist, zult u wellicht denken, jaaaa, dat denk ik ook wel eens).

Afijn, het is echt een serieus vraagstuk in Nederland…
uit de zonAllereerst is een zonnebrandolie of Sunblock in deze contreien natuurlijk van onschatbare waarde. Regelmatig insmeren helpt, zodat geen enkel zonnestraaltje meer vat zal krijgen op de huid.

Daarnaast is het raadzaam, hoe warm het ook is, te zorgen voor bedekkende kleding. Ook zal het dragen van een hoed een goede bijdrage leveren aan de terugkeer van het eens zo blanke velletje. Een burka kan inderdaad ja, maar dat is persoonlijk, het moet bij je passen.

De belangrijkste tip hierin is steeds: Wachten. En werken, vooral binnen, hoe meer binnen – hoe eerder de zongebruinde vakantiekleur zal verdwijnen.

Daarbij hebben we wel meteen aandacht voor de vraag: ‘Hoe krijg ik het terug?’ Want zo gaat dat; is het weg, dan wil je het juist weer terug.

Zoals in de winter-editie ook is aangegeven, u kunt de zaak prima omdraaien. Volg in dat geval bovenstaande tips juist niet op.

Maar ook hierbij is het kernwoord ‘wachten’ ook van groot belang.
Wanneer we maar lang genoeg wachten, soms heel lang, dan zien na een winterse periode de zon weer verschijnen. Ga dan onmiddellijk naar buiten, de zon in, zonder beschermingsfactor, laat staan die Sunblock, draag weinig bedekkende kleding en gooi de hoed over de heg.

Goed, we gaan verder met het ‘kwijt raken’.

Kwijt raken is iets waar ik persoonlijk best goed in ben, ook al zeg ik het zelf.
Dat is in aanvang natuurlijk prima, want teveel spullen, dat geeft alleen maar onrust in het hoofd.

Daarom is het verstandig om soms met je overbodige spullen op een rommelmarkt te staan.

Nu heb ik welbeschouwd een haat-liefde verhouding met de rommelmarkt. Ik loop er wel graag over en koop er ook graag wat. Maar erop staan met mijn spulletjes vindt ik, nu we het er toch over hebben, afschuwelijk. Gevolg is dat ik meestal met meer terug kom van de rommelmarkt dan ik ermee heen ben gegaan. Dit was dus niet de bedoeling.

Toen ik tijdens de laatste Koninginnedag-rommelmarkt ‘s maandags mijn portemonnee kwijt raakte, was dat nou ook weer niet de bedoeling.
Ik bezwoer dat het Echt De Allerlaatste Keer zou zijn dat we met onze spullen op de rommelmarkt zou staan. Zeker toen we verder eigenlijk weinig kwijt raakten. En het is nogal sneu om met je hele hebben en houden terug te keren naar huis. Minus een portemonnee.
De rompslomp die het geeft voor het aanvragen van nieuwe pasjes, rijbewijs.
En aangifte bij het politiebureau niet te vergeten; ‘Mevrouw weet u zeker dat het is gestolen?’
‘Jawel, heel zeker. Eerst zat het erin en toen ik ‘m wilde pakken was ie weg.
Nee, ik heb niemand gezien, maar ik keek denk ik net de andere kant op’.

Had ik de tip toegepast die als rode draad door de cursus heen loopt ‘Wachten’, dan had ik er nu veel relaxter bijgelopen.

Nog geen week later, op zondag in de kerk, bleek mijn portemonnee nog onder de stoel te liggen. Met alles er nog in uiteraard, zoals je mag verwachten in de kerk. O ja, toen had ik ‘m voor het laatst gebruikt bij de collecte.

Afgelopen zomer ben ik toch nog maar eens naar de rommelmarkt gegaan met tassen vol spullen, om het een kans te geven en vooral omdat dochter het zo graag wilde.
Toen we wilden vertrekken, bleek F-je ‘s nachts haar fiets verderop in de straat te hebben laten staan. ‘Haal ‘m maar snel op dan!’ riep ik.
Een hele tijd later, toen de heel Meppel zich al lang op kleedjes had geïnstalleerd, kwam ze teleurgesteld terug. De fiets stond er niet meer. Ze had er trouwens sowieso al geen zin meer in om op de rommelmarkt te staan.
Vloekend en tierend brulde kalm en rustig legde ik haar uit dat ze nu helemaal op de rommelmarkt moest staan en flink wat verkopen om die gejatte fiets terug te verdienen.
Daar fietste ik met volle tassen + een kind achterop op een onzalig vroeg tijdstip naar de binnenstad.
Na er een paar uurtjes te hebben gestaan zei mevrouwtje: ‘Ik ben er eigenlijk wel klaar mee’. ‘Dacht ik niet’, zei ik, ‘die 2 euro is nog lang niet genoeg, je blijft nog maar even staan’ en nam me meteen voor dat dit Echt de Allerlaatste keer zou zijn dat we hier stonden.
De dagen erop pasten we het ‘Wachten-principe’ toe. En verdraaid… daar stond de fiets een paar dagen later weer! Jawel!

Naast genoemde voorbeelden, is het ‘Wachten-principe’ uiteraard toepasbaar in vele zaken rondom kwijtraken en verdwijningen.
Hieronder nog enkele voorbeelden om het u goed eigen te maken.

  • Bij het verliezen of kwijtraken van het geduld: Wachten en een seconde of 10 hardop tellen is meestal toereikend voor de terugkeer hiervan. (of in ieder geval van een gedeelte).
  • Bij energie-verlies en andere vormen van vermoeidheid; Wachten, ga ondertussen lekker op uw fauteuil zitten of op stretcher of bed liggen. U zult zien; de energie keert langzaam gewoon weer terug.
  • Bij haarverlies, bijvoorbeeld door kappersbezoek, is geduldig wachten – ook al kan dat soms maanden duren- ook voldoende voor (gedeeltelijk) herstel en terugkeer van lengte en model in de oude staat.
  • Het kwijtraken van gewicht hoeft ook geen enkel probleem te zijn. Neem rustig plaats op een stoel wacht en doe verder zo weinig mogelijk.
    Wanneer u toch eens weg moet; negeer fiets en neem zoveel mogelijk de auto. Pak ondertussen een lekkere koek of stuk chocola om het wachten te veraangenamen. U zult zien, het gewichtsverlies is binnen afzienbare tijd ongedaan gemaakt.
    pomtiedom

Zo kan ik tal van voorbeelden opnoemen, maar de opdracht bij deze cursus is:

‘Bedenk zoveel mogelijk situaties om iets kwijt te raken.’ Probeer daarna onmiddellijk uit of het lukt. Voeg in gedachten, en daarna in de praktijk, het ‘Wachten-principe’ toe en u zult zien dat het meestal zal werken.
U zult verrast zijn!

De samensteller van de les wenst u wederom veel succes om het geleerde al dan niet in de praktijk te brengen.

Advertenties

3 gedachtes over “Handige cursus, deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s