Donald Duck en het kauwgom-mysterie

 

Een van de meest zinloze activiteiten van de afgelopen week was, na het:

  • opvouwen van de was en sorteren in keurige stapeltjes p.p .
  • gezellig aansteken van kaarsjes – ras uitgewapperd door niet te bedwingen zucht –en blaasneigingen van huisgenoten
  • verstoppen van de snoepvoorraad

wel het sorteren van Donald Duckjes.

Terwijl nog 101 zinvolle huishoudelijke bezigheden op uitvoering wachtten, zette ik me aan het sorteren van D.D.- pockets, Donald Duck extra, de Katrien en de gewone Donald Duck.
En dat deed ik. Gewoon… werk-ontwijkend gedrag omdat die ordelijkheid fijn zou zijn voor de kinderen. (?)

Onze kinderen houden van lezen, dat moet gezegd. Ze hebben zich daardoor inmiddels een schat van wijsheid vergaard. Dat het Donald-Duck-wijsheid is, doet er nu even niet toe, ze lezen per slot van rekening.
We zijn dan ook in het bezit van een ontelbare hoeveelheid ‘duckkies’. De meeste trouwens niet verkregen door abonnementen maar door aanschaf van stapels- en -stapels op de rommelmarkt.
We kopen ze meestal voor een cent of10 p/st. en het liefst per jaargang, keurig neergelegd op datum.
Ik vind dat zo mooi, zo’n keurig gesorteerd stapeltje,  het heeft wel iets aandoenlijks. Ik kan me daaraan wel vergapen, zulk een ordelijkheid.

Ik bedoel; hoe is het mogelijk dat ze er nog i.z.g.s. verkeren, er zelfs z.g.a.n. uitzien? Na verblijf van een week in ons huis zijn ze ofwel zeer vintage verkreukeld of kaftloos en half verscheurd. En nummer en jaargang zijn al helemaal niet meer te achterhalen.

Ik vraag me in alle ernst af, hóe deze mensen de Donald Duck lezen. Heel netjes in ieder geval. Zonder ruzie, eerlijk om de beurt. Zonder neuspeuteren en vinger-likken. Zonder om en dubbel te vouwen. En ze lezen zeker niet onder de bank, in bed of onder het matras.

Misschien hebben ze speciale opbergmappen. Met een aftekenlijst, wie ‘m het laatst heeft gelezen. Verstandig is dat natuurlijk wel, want anders kun je ze niet meer voor 10 ct. p/st verkopen.

We hebben ook eens een aantal jaargangen gekregen van een DD lezende oom. In echte DD-mappen. Heel netjes met speciale haakjes opgehangen. Het zag er heel mooi uit, toen we ze kregen.

Kortom; we hebben nog veel te leren in de categorie zinvolle activiteiten.

Met 1 actie in de reeks zinloze activiteiten is Man enkele weken geleden gestopt. Dit betrof: het verwijderen van plakjes kauwgom op de oprit.
Voor een heldere schone entree verplichtte hij zichzelf om af en toe de propjes en plakjes kauwgom te verwijderen. Tot het moment kwam dat hij dacht: ‘Ik ben daar gekke Henkie niet’ waarop hij er acuut mee staakte.

donald duck kauwgom

Het resultaat van deze beslissing kunnen we nu dagelijks aanschouwen. Het zal niet lang meer duren of onze voordeur kan niet meer bereikt worden zonder over een volle zee van witte plak te treden.

Bij de dagelijkse-gespreksonderwerpen-aan-tafel, hoort nu dus ook de discussie: ‘Wie flikkert kwakt er z’n uitgekauwde kauwgom juist bij ons op de oprit’.

Diverse theorieën doen hier al de ronde. Als daar zijn:

  • Een boosaardige buurtbewoner die welbewust bij ons de uitgekauwde propjes hatelijk uitspuwt;
  • Een arglistige folder- of postbezorger die een hekel heeft aan onze brievenbus;
  • Iemand die iedere dag zijn/haar hond uitlaat volgens vaste route en net ter hoogte van ons huis zat is van zijn/haar kauwgompje.

Even heb ik voorzichtig de mogelijkheid beroerd dat de dader zich Onder Ons, (gezinsleden) Zou Kunnen bevinden. Deze hardop uitgesproken gedachte bracht zo’n storm van protest en emotie te weeg, dat ik die optie maar snel heb laten vallen.

WP_20160210_15_51_51_Pro.jpg

Gevolg is dat iedere kauwgom-kauwer als potentiële verdachte wordt gezien.

Er wordt gedacht aan verschillende opsporingsmethoden zoals een DNA-onderzoek en het ophangen van camera’s. Maar het beste is natuurlijk een heterdaadje.

Het is een fascinerend raadsel, passend in de reeks mysterieuze activiteiten die ons huis al jaren omringen. Zie (klik) en ook (klikk)

Het is misschien flauw om ‘De Man Op Zolder Die Nog Nooit Iemand Heeft Gezien’
weer de schuld te geven, hoewel het natuurlijk ook wel aan hemzelf ligt. Want dat krijg je ervan, als je onzichtbaar bent.

Maar misschien ligt de oplossing ook wel wat meer voor de hand. En is mijn zinloze activiteit toch zinvol gebleken: Het waren gewoon Kwik Kwek en Kwak!

dd kauwgom

Advertenties

Een gedachte over “Donald Duck en het kauwgom-mysterie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s